Nicolas Saverys, voorzitter van rederij Exmar.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicolas Saverys, voorzitter van rederij Exmar. © ID/ Frederik Beyens

INTERVIEW. Miljardair Nicolas Saverys (65) die de controverse niet schuwt: “Opwarming van de aarde? We hebben toch fossiele brandstoffen om de airco te doen draaien?”

Nicolas Saverys (65) is veel. Ondernemer, reder, kasteelheer, miljardair en ook fervent believer van fossiele brandstoffen. En de opwarming van de aarde dan? Die valt best mee: “Liever ietske warmer dan wat kouder.” Tegelijk is de Exmar-topman een fervent jager en vader van zeven. Of zijn het er acht? Vandaag legt hij 370 miljoen euro op tafel om zijn eigen rederij terug te kopen. “Een energiecrisis? In de kranten misschien, maar ik heb hem niet gezien.”

30 reacties

  • Gino Denil

    10 maanden geleden
    Temperatuur van het water in de Noordzee is nu al 5% warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar. Men vreest massaal sterven van vissen en oesters. In de Atlantische oceaan ontwikkelen zich nu al de tropische depressies die kunnen uitgroeien tot een orkaan. Dat is vrij vroeg. Maar het orkaanseizoen wordt steeds langer.
  • Yvan Lissens

    10 maanden geleden
    Als het enkel maar wat warmer zou worden dan was het misschien geen probleem, maar we zien steeds meer langere droge periodes en dat is niet zo goed voor onze voedselvoorziening. Zijn airco gaat dat probleem niet oplossen.
  • Wim Van Assche

    10 maanden geleden
    Misschien een erg rijk man, maar alvast niet de slimste.
  • Bruno Verhofstede

    10 maanden geleden
    Binnen 15 jaar is hij out of game en irrelevant. Zo relatief is dat allemaal.
  • Marlene De Smedt

    10 maanden geleden
    Verlaat deze man in de zomer al eens zijn airco gestuurde gebouwen?