Vechtpartij verstoort uitgaansavond: “Meisjes kregen het met elkaar aan de stok in café”

Een paar agressievelingen lokt tientallen kijklustigen.© RR

Nederbrakel -

Door een vechtpartij was de Kasteelstraat in Brakel vrijdagavond een tijdje afgesloten tussen warenhuis Delhaize en café Bij Jo.

Eric De Pessemier

Het aantal agressievelingen bleef beperkt, maar rond de vechtersbazen verzamelden zich tot zestig kijklustigen, waardoor het verkeer in de Kasteelstraat even stilviel. De politie van de zone Brakel vroeg en kreeg versterking van omliggende zones en focuste zich erop om de rust te laten weerkeren. (Lees verder na de foto)

De politie kwam ter plaatse om de rust in de Kasteelstraat te vrijwaren.© RR

“Er vond vrijdagavond inderdaad een incident plaats in de Kasteelstraat”, bevestigt politiecommissaris John Pieteraerens van de zone Brakel. “Een aantal meisjes kreeg het met elkaar aan de stok in café Bij Jo. Enkele jongens begonnen zich in die ruzie te moeien. Op een bepaald moment stonden de partijen buiten op straat. Daar stonden toch wel vijftig tot zestig personen. Op het moment dat onze ploeg ter plaatse kwam, samen met versterking, waren de gemoederen danig verhit. Onze mensen haalden twee personen uit de groep. Een meisje dat volledig in paniek bleek en een jongen die we door zijn moeder lieten afhalen. Op het moment dat die vrouw met haar wagen ter plaatse kwam om haar zoon mee te nemen, ontstond er ook agressie naar die mensen en hun auto.”

“Momenteel hebben we nog geen zicht op het aandeel van elke betrokkene in de vechtpartij. We verhoren getuigen in die zaak en we zullen camerabeelden analyseren. Wie wat heeft gedaan, was op het moment van de interventie van de politie geen prioriteit. Belangrijk was dat de rust in de straat terugkeerde.”

Cafébaas Jo Van Nieuwenhove is de overlast in het uitgaansleven meer dan beu. “Ruziestokers en vechtersbazen kunnen we missen als kiespijn. Ik weiger hen permanent de toegang tot mijn café”, zegt de cafébaas van café Bij Jo. “Excuses achteraf zal ik niet meer aanvaarden! Daarnaast vraag ik ook respect voor de nachtrust van mijn buren bij het verlaten van het café.”

De politie vraagt aan getuigen om zich te melden bij de lokale politie. Dat kan op weekdagen tijdens de kantooruren op het nummer 055-42 60 00.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen