Slaapexpert Floris Wouterson legt uit hoe je beter slaapt als het warm is.
Volledig scherm
PREMIUM
Slaapexpert Floris Wouterson legt uit hoe je beter slaapt als het warm is. © Shutterstock/ rv

Hoe kan je écht goed slapen met de hitte? Expert deelt simpele tips: “Laat die airco zeker niet aanstaan”

Slapen is geen koud kunstje met deze hitte. Aan het weer valt helaas niets te veranderen, maar aan onze slaapkwaliteit gelukkig wel. Floris Wouterson, slaapexpert en auteur van ‘Superslapen’, geeft enkele tips om die vervelende plaknachten goed door te komen, óók zonder airco.

  1. Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
    PREMIUM

    Studies tonen antidepres­sief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?

    Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.”
  2. Véronique De Kock plots geopereerd één maand na auto-ongeluk: “Symptomen whiplash zijn divers, dus diagnose is niet makkelijk”
    PREMIUM

    Véronique De Kock plots geopereerd één maand na au­to-ongeluk: “Symptomen whiplash zijn divers, dus diagnose is niet makkelijk”

    Een maand geleden werd Véronique De Kock aangereden toen ze met haar wagen stilstond aan de verkeerslichten. Een banale botsing dacht ze, met een stijve nek tot gevolg. Nu blijkt er echter meer aan de hand: de ex-Miss België moest zelfs geopereerd worden aan twee nekhernia's. Hoe komt het dat die nu pas aan het licht kwamen? Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe je een whiplash herkent, wat het inhoudt en hoe het wordt behandeld. “Gebruik liever geen nekkraag, maar doe oefeningen.”