Slachtoffers van zware crash in Damme zijn Oekraïners: één dode, drie zwaargewonden waarvan twee in kritieke toestand

Hert ongeval gebeurde vlak voor het kruispunt met de Vredestraat.© rr

Damme -

In de Natiënlaan (N49) in Damme gebeurde zondagmorgen een zwaar verkeersongeval. De bestuurder van een wagen is er om onbekende reden plots sterk uitgeweken en heeft de controle over het stuur verloren. Daarbij kwam een persoon om het leven en raakten drie anderen zwaargewond. De slachtoffers zijn allemaal Oekraïners, meldt het parket.

Jeffrey Roos, Laurence Torck

Het ongeval gebeurde rond 6 uur. Een wagen met daarin vier inzittenden met de Oekraïense nationaliteit reed in de richting van Knokke toen het fout liep. “De wagen kwam uit de richting van Maldegem”, vertelt commissaris Johan Lecluyse, wijkofficier bij politiezone Dame/Knokke-Heist. “Op enkele honderden meters van het kruispunt met de Vredestraat raakte de bestuurder van de wagen de controle kwijt over het stuur. De auto kwam zo in de middenberm terecht en raakte een verlichtingspaal, waardoor de wagen doormidden brak. De brokstukken lagen verspreid over een afstand van veertig meter.”

Alle hulp te laat

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse. “Drie inzittenden werden uit het voertuig gekatapulteerd”, vervolgt de politiecommissaris. “Voor een van de inzittenden kwam alle hulp te laat. Drie anderen werden met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.”

De inzittenden waren geboren in 1988, 2002, 2003 en 2006. Van de drie overlevende slachtoffers liggen er nog steeds twee in coma, hun toestand is kritiek. Dat meldt het parket van Brugge en Veurne.

Er was geen ander voertuig bij het ongeval betrokken was. Hoe het ongeval gebeurde, is momenteel nog niet duidelijk. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige is het voertuig om een nog onduidelijke reden plots sterk uitgeweken. De omstandigheden worden verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen