Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Video toont geval van ‘shouldersurfing’ waarbij vrouw (84) 1.000 euro verliest, politie verspreidt opsporingsbericht

Aan de hand van “shouldersurfing”, waarbij een dief tijdens een geldafhaling over je schouder meekijkt om de code van je bankkaart te weten te komen, heeft een dader in Drongen 1.000 euro gestolen van een 84-jarige vrouw. De politie verspreidt nu volgend opsporingsbericht.

mtm

Op zaterdag 21 januari 2023 rond 15.30 uur stapte een 84-jarige vrouw de bank binnen in Drongen. Op bewakingsbeelden is te zien dat op het ogenblik dat het slachtoffer haar kaart in de automaat stak, een onbekende man het kantoor binnenkwam. Hij ging aan de tweede automaat staan. Vervolgens verliet hij de automaat en ging achter het slachtoffer staan om zo over haar schouder mee te kijken. Beetje later kwam hij nog dichter en sprak haar aan in het Frans.

Hij stapte opnieuw achteruit en het slachtoffer deed verder met haar verrichtingen. De vrouw had niet in de gaten dat de verdachte meekeek. De man sprak haar meerdere keren aan en deed ook enkele handelingen aan haar automaat. Bij één van de handelingen stal de verdachte de bankkaart van het slachtoffer. Hij ging opnieuw naar de tweede automaat en haalde met de gestolen kaart 1.000 euro cash af.

De verdachte heeft met deze gestolen bankkaart nog meerdere afhalingen en aankopen gedaan in de regio van Veurne, Moeskroen en Hondschoote, waar hij eveneens is gefilmd door bewakingscamera’s.

Op 21 januari in Drongen: de verdachte is vermoedelijk 1,75 à 1,80 meter groot en was netjes gekleed. Hij droeg een halflange donkere jas, een witte lange broek, beige/grijze sportschoenen met een roze streep en een donkere muts.

Op 22 januari in Veurne: de verdachte droeg dezelfde sportschoenen, dezelfde halflange donkere jas met kap, een grijze lange jeans, een zwarte trui met horizontale witte strepen en een beige muts.

Op 23 januari in Moeskroen: droeg de verdachte een grijze lange broek, dezelfde sportschoenen, zelfde halflange jas met kap en een beige muts.

Herken je de verdachte of heb je meer informatie over deze feiten? Neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu. Getuigen is ook mogelijk via het gratis nummer 0800/30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer