Vorige week werd de vrouw levend aangetroffen in haar kist

"Dode" vrouw die levend in kist werd gevonden in Ecuador, nu toch overleden

In Ecuador is Bella Montoya, de vrouw die een week geleden tijdens haar wake uit de dood herrees, nu toch overleden. De 76-jarige vrouw werd na 'haar herrijzenis' opgenomen op de afdeling intensieve zorgen, maar is nu toch overleden aan de gevolgen van een beroerte. Het ministerie van Volksgezondheid heeft nu haar overlijden (opnieuw) bevestigd.

Het was even schrikken voor de familieleden van Bella Montoya toen vorige week tijdens haar wake geluiden klonken uit de kist waar de 76-jarige vrouw lag opgebaard. Diezelfde dag had ze een beroerte gekregen in het ziekenhuis en was ze doodverklaard.

Een foutje...

Een foutje, zo bleek, want Montoya bleek dus nog te leven. Ze werd opnieuw overgebracht naar het ziekenhuis en onder permanent toezicht geplaatst. Na een week in het ziekenhuis, is de vrouw nu toch heengegaan. Ze overleed aan de gevolgen van een beroerte.

BEKIJK - De 76-jarige vrouw werd vorige week levend uit haar kist gehaald:

Videospeler inladen...

Het ministerie van Volksgezondheid van Ecuador heeft haar overlijden ondertussen (opnieuw) bevestigd. Het ministerie gaf geen verdere uitleg over het onderzoek dat loopt naar het voorval. De overheid is daar vorige week immers een onderzoek naar gestart. 

Familie is kwaad

De familie van Montoya is alvast niet te spreken over het voorval. Gilberto Barbera Montoya, haar zoon, benadrukt dat hij nog altijd geen rapport heeft ontvangen over wat er nu juist is foutgelopen. Hij waarschuwde dat hij het er niet bij zou laten. De zus van de overleden vrouw heeft ook een klacht ingediend en hoopt zo de arts die haar zuster dood heeft verklaard, te identificeren.

Het lichaam van Montoya werd ondertussen opnieuw overgebracht naar het uitvaartcentrum waar ze vorige week ook al lag opgebaard. Haar zoon vertelde aan American Press dat ze zal worden begraven op een openbare begraafplaats. 

Ondertussen werd er ook al een commissie aangesteld om de manier waarop het ziekenhuis overlijdensaktes uitdeelt, te evalueren. 

Meest gelezen