Foto Animal Rescue Service

Jonge oehoe valt uit nest en wordt gered door Animal Rescue Service uit Sint-Truiden

Het Animal Rescue Service team uit Sint-Truiden heeft gisteren een jonge Europese oehoe kunnen redden in Jodoigne. De oehoe viel uit zijn nest en zat al twee weken op smalle richel boven het water van een steengroeve. Het dier wordt nu opgevangen in het Natuurhulpcentrum van Oudbergen.

Gisteren kreeg het Animal Rescue Service team uit Sint-Truiden een telefoontje uit Jodoigne dat er een jonge Europese Oehoe uit het nest was gevallen. Het jong zat nu al 2 weken op een smalle richel boven het water in de steengroeve. De ouders voerden het jong af en toe nog, maar het was geen ideale plaats om te leren vliegen.

Het Animal Rescue Service team kon de oehoe snel vangen zonder dat hij in het water terecht kwam. De jonge oehoe bleek heel mager te zijn, had enkele schaafwonden aan de vleugels door tegen de rotsen te schuren en zijn klauwen waren bot door zich aan de rots vast te klampen.

De oehoe werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen: "Het is een oehoe kuiken dat in de problemen is geraakt", zegt Stephanie Jessen van het Natuurhulpcentrum. "Wij gaan hem nu verder verzorgen en voeren totdat hij groot en sterk genoeg is om dat zelf te doen. Dat zal toch wel enkele maanden duren."

Meest gelezen