Vrijdag komt eerste album "Per ongeluk" van Pommelien Thijs uit: "Geen masterplan, maar vanuit buikgevoel" 

Na hits als "Ongewoon" en drie MIA's erbovenop, volgt vrijdag het eerste album van Pommelien Thijs (22). Haar debuutplaat heeft de toepasselijke titel "Per ongeluk". "Want soms voelt het alsof dit mij allemaal is overkomen", vertelt ze in "De zevende dag". De jonge zangeres en actrice heeft een drukke zomer vol concerten voor de deur staan en daarna volgt een clubtour.

Geen masterplan, maar een project ontstaan vanuit buikgevoel en enthousiasme. Zo omschrijft actrice en zangeres Pommelien Thijs (22) haar debuutplaat "Per ongeluk" die zal verschijnen op vrijdag 23 juni. "Ik heb het gevoel dat het mij overkomen is", zegt ze in "De zevende dag".

Toch is het zeker niet alleen toeval. "Alles wat ik vanaf kinds af aan heb gedaan, wijst in de richting van muziek en een album." En die muziek wordt gesmaakt. In januari won Pommelien Thijs maar liefst drie MIA's, de Vlaamse muziekprijzen, voor "Hit", "Doorbraak van het Jaar" en "Solovrouw".

Het album combineert dansbare poprock met een boodschap. "Er zijn veel dingen die mij bezighouden en waarover ik wil praten", zegt Thijs. "Als ik het niet doe via deze weg, dan wordt mijn muziek louter entertainment."

Zo praat ze in "Zilver" over de kloof tussen rijk en arm, de klimaatopwarming en vrouwenrechten. In "Ongewoon" zingt Thijs dan weer over haar eerste gevoelens voor een vrouw. "Ik zing over de dingen waar ik 's nachts over wakker lig, zoals het schrappen van "Roe vs. Wade" of recenter die in de zaak-Sanda Dia, maar ook over dingen die ik als 21-jarige vrouw meemaak en waarin velen zich herkennen."

BEKIJK - Pommelien Thijs brengt een akoestische versie van "Zilver" in de studio van "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Haar debuutplaat wordt opgevolgd door een zomer vol optredens. Ze trapt haar tour af met maar liefst drie concerten in de Antwerpse zaal De Roma, op 22, 23 en 29 juni. Verder is ze te zien op kleine en grote festivals, zoals de Lokerse Feesten, Maanrock en Boterhammen In Het Park. 

In 2024 kruipt ze de clubs in. Van februari tot maart staat ze met haar clubtour op de podia van onder andere de Ancienne Belgique in Brussel, VIERNULVIER in Gent en de Muziekgieterij in Maastricht. 

BEKIJK - Pommelien Thijs vertelt over debuutplaat "Per ongeluk" in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Van "#LikeMe" tot "Knokke off"

Ook de acteercarrière van Pommelien Thijs nam onlangs een wending. Sinds mei speelt ze in de online fictiereeks "Knokke off" van VRT MAX. Daarin vertolkt ze de rol van de complexe en losbandige Louise, wat in contrast staat met de rol van de jonge, verlegen Caro uit "#LikeMe" waarmee ze heel wat kinderharten kon veroveren. 

"Ik kies altijd voor projecten waar ik enthousiast over ben en waar ik zelf graag naar zou kijken", vertelt Thijs. "Dat was het geval vijf jaar geleden bij "#LikeMe", en dat is nu het geval bij "Knokke off"."

Meest gelezen