Anderlecht houdt zijn eigen Pride evenement met opvallende dragqueenshow

Anderlecht wil bewijzen dat het een echte diverse gemeente is en organiseerde daarom zijn eigen Pride. Een evenement om te bewijzen dat mensen die zich queer en/of LGBTQIA+ voelen, welkom zijn. Enkele tientallen mensen kwamen kijken naar een tentoonstelling, workshops en een zeer bonte dragqueenshow.  

Volgens het gemeentebestuur vervult Anderlecht daarmee een Brusselse pioniersrol voor de LGBTQIA-gemeenschap. Zo was er een queermarket, thematische yoga, een ‘zorgroute’ waarin onderdrukking centraal staat, een slamshow, een dragshow en open mic. Anderlecht pakte gisteren met ‘Proud in Anderlecht’ uit met een divers aanbod. "Anderlecht wil laten zien dat ook in een gemeente met veel migranten met uiteenlopende, niet altijd homovriendelijke opvattingen en religies, plaats is voor iedereen.", aldus het gemeentebestuur.

“We zijn er trots op”, vertelt Nadia Kammachi (Ecolo) bij Bruzz, die schepen is van onder meer Stadsrenovatie maar momenteel ook Gelijke Kansen overneemt van de afwezige Jérémie Drouart. “Er is voor dit evenement samengewerkt tussen de gemeentediensten en verschillende partners uit de LGBTQIA-gemeenschap”, vertelt Kammachi. “Het is voor het gemeentebestuur heel belangrijk om uit te dragen dat er niet één normaal is, maar dat er veel ‘normalen’ bestaan. Dit evenement gaat daarover en over simpelweg kunnen zijn wie je wilt zijn.”

BEKIJK - Kleurrijke figuren in Anderlecht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen