fotostudiocolor24

Moeder uit Vosselaar klaagt extreme temperaturen op schoolbus aan: "Tot 47 graden, zonder airco"

Sandrina Riemis uit Vosselaar heeft de extreme temperaturen op de schoolbus van haar 11-jarige zoon aangeklaagd. Dat schrijft RTV. Volgens de moeder zou het in de bus tot 47 graden warm geweest zijn en was er geen airco aanwezig. Volgens De Lijn, waarvoor de schoolbussen in onderaanneming rijden, is een schoolbus niet verplicht om airco te voorzien.

De 11-jarige zoon van Sandrina Riemis uit Vosselaar, Kyllian, volgt buitengewoon onderwijs in Herentals en moet soms een anderhalf uur op een schoolbus zitten. Niet aangenaam tijdens een hittegolf en al zeker niet wanneer er geen airco aanwezig is. Op RTV klaagt Sandrina de extreme temperaturen op de schoolbus aan.

"De leerlingen moeten in temperaturen van zelfs 47 graden op de bus zitten, zonder een raam dat open kan of zonder airco", zegt Sandrina Riemis. De moeder heeft een foto van de gemeten temperaturen op de schoolbus. Onder welke omstandigheden die foto genomen is, is niet duidelijk. "Zulke hoge temperaturen zijn ongehoord. De kinderen komen helemaal versuft aan."

Foto: RTV

Airco niet verplicht, ventilatie wel

De schoolbussen rijden in onderaanneming van vervoersmaatschappij De Lijn en zijn niet verplicht airco te voorzien. "Sommige bussen hebben wel airco, maar dat is niet verplicht. De bussen moeten wel ventilatie voorzien bij zo'n warm weer", zegt Karen Van der Sype van De Lijn. 

De Lijn raadt schoolbussen wel aan om, tijdens een hittegolf, met gekoelde bussen te rijden. "Voor een hittegolf doen we altijd een oproep aan onze onderaannemingen om uit te rijden met aircobussen, als ze die hebben. Zo is het toch een beetje comfortabel voor de reiziger."

Meest gelezen