Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V, links) en premier Alexander De Croo (Open Vld, rechts) leiden de gesprekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V, links) en premier Alexander De Croo (Open Vld, rechts) leiden de gesprekken. © Photo News

0 procent btw op brood, melk en eieren: minister Van Peteghem wil fiscale hervorming bijsturen

Politiek“We willen voor een aantal levensnoodzakelijke producten het btw-tarief op 0% zetten.” Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) doet alles om zijn coalitiepartners te overtuigen van zijn plan voor een belastingshervorming. Hij broedt op essentiële aanpassingen om hen finaal over de streep te trekken: “Er is nog wat koudwatervrees.”

244 reacties

  • gust van langenhove

    10 maanden geleden
    Schaf liever de BTW op nieuwe auto af , het juist de werknemers die moeten betalen , omdat de auto nodig hebben om op werk te geraken , de rest krijgt de btw terug.
  • Hubert Vanmechelen

    10 maanden geleden
    Je hebt geen 7-partijen-regering nodig om een crisis te bedwingen, mr. Bervoets. Maar wel om er 1 te veroorzaken. Een vertrouwensbreuk bij de bevolking mocht je de trends in de peilingen niet begrepen hebben.
  • Paul Vermoesen

    10 maanden geleden
    Natuurlijk leven we boven onze stand. Kijk naar de staatschuld en begrotingstekorten. Tijd van cadeaus is al lang voorbij. We zijn te veel bepamperd in het verleden en dit terugschroeven vinden velen oneerlijk alhoewel dit de enige weg is. Natuurlijk voor u en voor mij eerlijkheidshalve moet dit bij een ander zijn puur uit egoïsme. Schaf ineens alle premies, belastingaftrekken en tegemoetkomingen voor iedereen, burgers en bedrijven, af. Op enkele jaren tijd kunnen we opnieuw cadeautjes uitdelen.
  • Fons Heylen

    10 maanden geleden
    Inderdaad @Gino , Wunsch is nog béter betaald door de belastingslaaf, dan de voorzitter van de kamer en de premier , en die doelt op nóg hogere belastingen!? Waanzin. Weet zelfs niet wat de toegevoegde waarde nog is van al die “Nationale banken van een land “ , alle , maar dan ook alle beslissingen die er toe doen worden door Europa genomen. Misschien deze NBB ook maar afschaffen samen met senaat ; federaal en provincies .
  • birgit van de velde

    10 maanden geleden
    Vergeet niet dat ze dat geld wel ergens anders teruggaan eisen, belastingen en hogere taxsen opandere levens oorzakelijke zaken. Verkiezingen hé, mooie voorstellen waar later niets van in huis komt