Drie mannen opgepakt nadat ze via gat in muur voor 200.000 euro aan luxehandtassen stalen bij Kortrijkse antiquair

© VKK

De politie van zone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) heeft drie mannen opgespoord die hadden ingebroken in een winkel in Kortrijk via een gat in de muur van een aangrenzend pand. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk gemeld. Ze gingen aan de haal met 84 handtassen ter waarde meer dan 200.000 euro en tal van juwelen.

blg, vkk
Bron: BELGA

In het weekend van 26 februari vorig jaar slaagden dieven erin om via een aangrenzend leegstaand pand in te breken in de gerenommeerde antiekzaak Lefèvre in de Hendrik Consciencestraat in Kortrijk. Ze maakten een gat in de muur en konden zo hun slag slaan.

De winkel had behalve antiek ook heel wat dure handtassen op stock van onder andere Gucci, Prada, Dior en Louis Vuitton. De daders, die vermoedelijk handelden met voorkennis, gingen ervandoor met minstens 84 handtassen ter waarde van meer dan 200.000 euro. Ze namen ook zestien armbanden en enkele gouden ringen en dure horloges mee. (Lees verder onder de foto)

De Hendrik Consciencestraat met links het voormalige bankkantoor.© VKK

“Via het slachtoffer werd vernomen dat minstens een deel van de gestolen handtassen te koop werden aangeboden op een aantal Roemeense online verkoopplatformen”, aldus het parket.

Na speurwerk van politiezone Vlas konden drie Roemeense verdachten geïdentificeerd worden. Eén van hen werd opgepakt in Nederland en zit sinds 10 februari in voorlopige hechtenis in een Belgische cel. Twee anderen werden gearresteerd in Frankrijk en wachten op hun overlevering naar België.

Zaakvoerder Vincent Lefèvre is blij dat er schot in de zaak komt. De antiekzaak is een gekend huis. “De politie heeft goed werk geleverd”, zegt de antiquair. “Wij zijn op de hoogte. De opening in de muur hiernaast was 40 bij 28 cm groot. Hoe de dieven erdoor geraakten, is ons een raadsel. Het onderzoek vordert wel, maar wij hebben nog geen buit terug. Meer kan ik er niet over zeggen.”

© VKK

© VKK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen