Robbie Williams zakt na drie nummers op zijn knieën op Pinkpop: “Het is long covid, niet mijn leeftijd, rotzakken!”

Amper tien minuten na het begin van zijn optreden kreeg Robbie Williams (49) het afgelopen weekend op Pinkpop moeilijk. De ‘bad boy’ kwam oud en futloos over en liet de refreinen vaak over aan het publiek of zijn achtergrondzangeressen.

Wim Verhaert
Bron: AD, De Telegraaf, De Stentor, De Gelderlander

Acht jaar nadat hij Pinkpop al eens had afgesloten, was de Britse zanger zaterdagavond opnieuw te zien op het Nederlandse festival in het Limburgse Landgraaf. Het viel toeschouwers op hoeveel adempauzes de veertiger in een gouden glitterpak nodig had.

Al na drie nummers steunde Robbie Williams met beide handen op zijn knieën. Bij het inzetten van het vierde nummer maande hij zijn muzikanten aan te stoppen. “I’m f*cked”, zuchtte hij buiten adem. “Het is long covid, niet mijn leeftijd, rotzakken!” Nadien worstelde hij zich naar het einde van zijn show, die iets meer dan anderhalf uur zou duren.

LEES OOK. “Kans van 1 op 174 miljoen”: Robbie Williams pikt toevallig zelfde fan uit publiek als 20 jaar geleden

(Lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

De 49-jarige entertainer liet het niet aan zijn hart komen en dolde tussendoor met zijn fans. De zanger pikte Eve uit het publiek: “Wat heb jij een mooi gebit, heb je dat in Turkije laten doen?”, waarna hij She’s the one inzette.

Ook met Koen, een jonge fan die vooraan bij het hoofdpodium stond, ontspon zich een minutenlang onderonsje. “Jij daar, hoe heet je? Hoe oud ben je? 24? Wat doe je dan vooraan bij een Robbie Williams-optreden? Wie heeft je over mij verteld, je oma? Hou je van mijn muziek? Ja, dat zou ik ook maar zeggen. Waarschijnlijk is het een vergissing en dacht je dat je bij Queens of the stone age stond of zo...”

Robbie Williams sprak Koen overigens steevast als ‘Steve’ aan. “Koen was wellicht te moeilijk”, luidt het in De Gelderlander. “Zoiets vergeet je nooit meer”, zegt de leerkracht, die ook zondag nog een hele dag Steve werd genoemd op de festivalweide. “Daar kom ik voorlopig niet weer vanaf.”

LEES OOK. Hoe ‘gelukkig’ kan een (bijna) seksloos huwelijk zoals dat van Robbie Williams echt zijn?

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER