© AP

Minstens vier Palestijnen gedood bij confrontatie met Israëlische leger in Jenin

In de stad Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, zijn maandag minstens vier Palestijnen om het leven gekomen bij gevechten met het Israëlische leger. Meer dan twintig mensen zijn gewond geraakt, zo heeft het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maandag meegedeeld. Sommigen gewonden werden in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het Israëlische leger heeft onder meer vanuit helikopters raketten afgevuurd.

Bron: BELGA

De plaatsvervangend gouverneur van de provincie Jenin, Kamal Abou al-Roub, zegt dat het Israëlische leger rond 04.00 uur (lokale tijd) het Palestijnse vluchtelingenkamp van Jenin binnenviel. Dat leidde tot een gewelddadige confrontatie met bewoners.

Volgens het Israëlische leger is er een langdurig vuurgevecht uitgebroken bij de arrestatie van twee verdachten. Er zouden explosieven naar de soldaten zijn gegooid, waarop de militairen het vuur openden. Er werden vervolgens zelfs raketten afgevuurd vanuit een legerhelikopter. Volgens Israël werden daarbij gewapende Palestijnen onder vuur genomen “om de terugtocht van de troepen te ondersteunen”. 

Het leger zegt dat zeven soldaten gewond zijn geraakt. Er werd ook een militair voertuig beschadigd door explosieven.

Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, wordt beschouwd als een bolwerk van Palestijnse militanten. In de stad vinden regelmatig gewelddadige confrontaties met het Israëlische leger plaats.

Sinds begin dit jaar werden minstens 160 Palestijnen, 21 Israëliërs, een Oekraïner en een Italiaan gedood door geweld in het Israëlisch-Palestijns conflict.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer