Aangeboden door HBVL Shop

4 exclusieve wijnen die je deze zomer moet proeven

Deze zomerse temperaturen vragen om een goede wijn om met je vrienden, familie of buren het goede leven te vieren.

 

Vakantie in eigen tuin 

Tot je vakantie wachten om te genieten van de zomer? Helemaal niet nodig, ook een doordeweekse zomerse avond is een uitgelezen moment voor een aperitief met de buren of een barbecue met het gezin. En in het weekend is er al helemaal tijd voor gezellige tuinfeestjes!

LEES OOK. Het gezelligste tuinfeest organiseer je zo 

Exclusieve wijnshop 

Een uitgebreid team van wijnprofessionals gaat voor jou op zoek naar de mooiste wijnen, rechtstreeks van de wijnboer. Met deze selectie bijzondere zomerse wijnen kan je avond niet meer stuk.

Strabone Primitivo Salento 

In de hak van de laars van Italië worden perfect rijp geoogste primitivo druiven omgetoverd tot deze zachte wijn. Breng het zonnige Salento naar jou thuis en serveer dit pareltje bij sterke smaken van rijke pasta’s, ossobuco en rijpe Parmezaan. Deze bekroonde wijn vind je exclusief in onze wijnshop.

 

El Sabio Verdejo 

Heb je een visgerecht op het menu staan, dan combineert dat uitstekend met deze frisse, geconcentreerde Rueda verdejo van de vers gebottelde oogst uit 2021. Een origineel alternatief voor chardonnay, afkomstig van de ambitieuze en veelvuldig bekroonde Bodega la Soterraña uit het Spaanse Olmedo.

LEES OOK. Vakantieplannen? Met deze checklist ben je er helemaal klaar voor 

 

Château Millaud Montlabert 

Wil je uitpakken met een unieke wijn? Sla dan een kist van deze zeldzame Saint-Emilion Grand Cru in, perfect voor bijzondere gelegenheden. Op het terroir van de meest prestigieuze crus van Saint-Emilion ligt een kleine wijngaard van amper 3,6 ha. Slechts 10% van de wijnoogst wordt buiten Frankrijk verkocht, dus met deze wijn zal je je gasten zeker verrassen. Smaakt fantastisch bij een kaasschotel of een stevig stuk vlees zoals lamsbout of côte de boeuf.

 

Lussac St. Émilion Châteauhaut Bonneau 

Uit dezelfde regio komt deze krachtige wijn van merlot druiven, van het familiedomein Château Haut Bonneau. Andreas Larsson, de beste sommelier ter wereld, beoordeelde deze wijn met 90/100. Oordeel zelf en serveer deze rijke wijn bij paella, risotto of een lekkere stoofschotel.

 

Ontdek alle wijnpareltjes, frisse ontdekkingen en vertrouwde klassiekers op de wijnshop van Belang van Limburg.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws