Wie is Chris Christie, de Republikeinse luis in de pels van Donald Trump?

Chris Christie, de voormalige gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, trad vorige week toe tot de lange lijst van kandidaten voor de presidentsnominatie van de Republikeinse GOP. Christie was ooit een goede vriend van Trump, maar is tot dusver de enige die voor de frontale aanval tegen de ex-president kiest.

Waarom is dit belangrijk?

Christie lijkt voorlopig de enige kandidaat te zijn die het aandurft Trump rechtstreeks aan te vallen. Deze laatste houdt nu al 7 jaar lang de Republikeinse partij gegijzeld. Als voormalig procureur beschikt Christie alvast over de taalvaardigheid die vereist is om GOP-kiezers ervan te overtuigen dat Trump geen goede keuze is.

Wie is Chris Christie?

Chris Christie was gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey van 2010 tot 2018. Tijdens zijn ambtsperiode als gouverneur liet hij zich opmerken door een aantal hervormingen:

  • Hij voerde hervormingen door om het begrotingstekort van de staat aan te pakken, zette zich in voor hervormingen in het onderwijssysteem, richtte zich op de bestrijding van de opioïde-epidemie en speelde een belangrijke rol bij het coördineren van het herstel na de verwoestende orkaan
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer