Bezoekje aan Gentse rosse buurt draait wel heel duur uit voor Fransman: “Ik had een afslag gemist”

© fvv

Gent -

Vijf maanden rijverbod en 3.000 euro boete. Dat is de ‘prijs’ van het bezoek dat een Fransman bracht aan de Gentse rosse buurt. Tot in de politierechtbank toe bleef de twintiger liegen, met het schaamrood op de wangen. Tevergeefs.

Simon Dekaezemaker

“Meneer, ik ben niet dom, hé. Stop met mij blaasjes wijs te maken.” De Gentse politierechter was maandag niet mals voor een jonge Fransman. De twintiger stond terecht omdat de politie hem ’s nachts had betrapt onder invloed van drugs achter het stuur van zijn wagen in de Zuidbuurt. De reden van zijn bezoek was duidelijk, maar zelf bleef hij daarover liegen, uit schaamte.

De man ontkende halsstarrig dat hij net ‘op bezoek’ was geweest in de rosse buurt. Volgens hem had hij ’s nachts onderweg naar Brussel zijn afslag gemist. Weinig geloofwaardig, aldus de rechter. “Daarom stond u om drie uur ’s nachts geparkeerd bij het Sint-Annaplein?” Met knikkende knietjes kon de Fransman geen passend antwoord geven.

Zijn bezoekje aan Gent zal de man nog lang bijblijven. Hij kreeg vijf maanden rijverbod en 2.640 euro boete. Wegens zijn drugsverslaving kon de rechter hem ook rij-ongeschikt verklaren. De man verklaarde clean te zijn en moet dat nu bewijzen door een haaranalyse voor te leggen aan de rechter. “En zet uw gps aan, zodat u zeker niet verloren rijdt”, sneerde die nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen