AFP
Volledig scherm
© AFP

Fotoshoots en socialmediaposts in ruil voor 22,5 miljoen euro: hoe Lionel Messi een klein fortuin ophaalt met promotie voor Saoedi-Arabië

Het kan niet op voor Lionel Messi: de 35-jarige Argentijn zette niet alleen zijn handtekening onder een contract bij Inter Miami dat hem elk jaar 115 miljoen euro bruto opbrengt, hij sloot ook nog een deal met de toeristische instanties van Saoedi-Arabië. In ruil voor 22,5 miljoen euro zal hij promotie maken voor een land waar mensenrechten lang niet prioritair zijn.

4 reacties

  • Kristof Van Humbeeck

    10 maanden geleden
    Waarom niet, als ze hem zoveel willen betalen om op vakantie te komen en wat foto s op sociale media te plaatsen. Heeft niets met ethiek te maken. Hij wou er zelf niet gaan spelen en dat zegt genoeg. Dat kan men niet zeggen van Ronaldo en Benzema. Dus Tom Luyckx voor het geld doet hij het niet had 4x meer kunnen verdienen dan in Miami.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    10 maanden geleden
    22,5 miljoen zijn peanuts voor de GOAT.Hij kon in Saoedi-Arabië 400 miljoen verdienen, maar koos voor Miami omdat er daar ook veel Zuid-Amerikanen wonen, ze spreken er ook spaans, het ligt dichter bij Argentinië.En trouwens, Cruyff, Pélé en Beckenbauer speelden ook in de MSL.Daar spelen ook veel meer goede voetballers dan vroeger.De VS deden het trouwens niet slecht op het WK.
  • Luc Van Grevelinge

    10 maanden geleden
    Voor geld doen ze alles.
  • Tom Luyckx

    10 maanden geleden
    Vanaf een bepaald moment heb je zoveel geld verdiend, dat je de keuze kan maken tussen financieel gewin en ethiek. Van het woord ethiek heeft deze man blijkbaar nog nooit gehoord. Voetballen kan hij, maar qua persoonlijkheid is het een eigenlijk een loser.