© REUTERS

Trump vraagt hulp aan China rond Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump neemt de hulp van China aan om druk te zetten op Noord-Korea. In ruil ziet hij tijdelijk af van zijn plan om een commerciële oorlog tegen Peking te starten. Dat zei hij maandag op de Amerikaanse nieuwszender Fox News.

Na het jongste bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Florida heeft Donald Trump op Fox News herhaald dat Amerika “een zeer goede relatie met China heeft”. “Wat moet ik dan doen? Een commerciële oorlog beginnen tegen China terwijl zij een groter probleem aanpakken zoals Noord-Korea?”, vroeg de Amerikaanse president zich luidop af. “Dus ik behandel China met respect, ik heb veel respect voor hen. En we zien wel wat ze in de toekomst willen doen.”

Donald Trump heeft tijdens zijn campagne Peking er herhaaldelijk van beschuldigd zijn munt kunstmatig te onderwaarderen. The Donald dreigde er toen mee om op alle Chinese producten die Amerika binnenkomen, stevige taksen te heffen. Sinds de ontmoeting met de Chinese president heeft Amerika echter al officieel meegedeeld dat China zijn munt niet onderwaardeert.

In de nasleep van het ballistische en nucleaire programma van Pyongyang heeft Peking officieel aangekondigd dat het de zal stoppen met kolen vanuit Noord-Korea in te voeren vanaf 18 april. Dat initiatief werd warm onthaald door Trump tijdens het bezoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer