Archiefbeeld: Amerikaanse Stafford

Meisje doodgebeten door honden in Strépy: moeder krijgt in beroep 12 maanden cel met uitstel 

In Henegouwen is een vrouw in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel met probatie-uitstel, omdat haar dochter doodgebeten werd door haar honden. Twee jaar geleden had ze het meisje van 8 alleen thuis gelaten met vier honden. Het meisje werd aangevallen door een van de honden en overleed later in het ziekenhuis. 

De vrouw uit La Louvière had op 12 juli 2021 haar achtjarige dochter alleen thuis gelaten met haar vier honden, waaronder twee Amerikaanse staffords. Het meisje werd aangevallen door een van de honden en overleed kort nadat ze in het ziekenhuis opgenomen was. De feiten vonden plaats in Strépy-Bracquegnies.

In eerste aanleg was de rechtbank milder voor de vrouw en werd de uitspraak van de veroordeling opgeschort. In beroep is ze nu veroordeeld tot 12 maanden cel, met probatie-uitstel. Als ze zich aan de voorwaarden houdt, zal ze niet naar de gevangenis moeten. 

De vrouw mag ook geen honden meer houden, van welk ras dan ook. Men zal de hond in kwestie laten inslapen als de vrouw het dier zou ophalen. De hond bevindt zich momenteel in het dierenasiel van La Louvière, dat zich verzet tegen het laten inslapen.

Meest gelezen