© ATV

IN BEELD. Nederlands koningspaar aangekomen in België

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima zijn dinsdagmorgen in België aangekomen voor een drie dagen durend staatsbezoek. Het koningspaar is met de ‘Koninklijke Trein’ naar België gereisd.

Bron: BELGA

LEES OOK. Onze man spreekt met Nederlandse koning Willem-Alexander voor hij afzakt naar Antwerpen, een plek waar hij zich thuis voelt

De trein met Willem-Alexander en Máxima kwam rond 10.50 uur in het station Brussel-Zuid aan op spoor 3, waar de rode loper was uitgerold. Het koningspaar werd er opgewacht door onder meer minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Met de trein werd ditmaal gekozen voor een opvallend ecologisch vervoersmiddel voor het traject van Nederland naar België. Bij het laatste Nederlandse staatsbezoek aan België, dag op dag zeventien jaar geleden, was er nog kritiek gerezen omdat de toenmalige Nederlandse koningin Beatrix met een vliegtuig naar ons land was afgereisd.

© REUTERS

De officiële openingsceremonie voor het driedaagse staatsbezoek vond rond 11.30 uur plaats op het Paleizenplein, vlak bij het Koninklijk Paleis in het centrum van Brussel. Het Nederlandse vorstenpaar werd er eerst plechtig verwelkomd door koning Filip en koningin Mathilde, waarna het Wilhelmus en de Brabançonne weerklonken. Vervolgens gingen de twee koningsparen het Koninklijk Paleis binnen.

Vele tientallen mensen waren dinsdagvoormiddag naar het Paleizenplein afgezakt om bij de openingsceremonie een glimp van de beide koningsparen op te kunnen vangen.

LEES OOK. Uitkijken naar outfits koninginnen tijdens staatsbezoek Nederlands vorstenpaar: tegenwoordig spreken ze op voorhand af

© REUTERS

© BELGA

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© BELGA

© REUTERS

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER