De brand brak uit bij een bakkerij
© Google Maps

Zware brand bij bakkerij in Destelbergen: "Zes mensen ter controle naar ziekenhuis gebracht"

In Destelbergen heeft een zware brand gewoed bij een bakkerij. Zes mensen zijn ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de brand onder controle. Er is ook heel wat rook, de gemeente roept omwonenden op om ramen en deuren te sluiten.

"Om vijf over negen vanmorgen kreeg ik bericht van de brandweer dat er een zware brand aan het woeden was bij een bakkerij in de Haenhoutstraat", doet burgemeester Elsie Sierens (Open Vld) het verhaal. "Er was ook hevige rookontwikkeling, waardoor omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten."

Naast de brandweer kwamen ook de medische diensten en de politie ter plaatse. "Zes mensen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. Niet omdat ze erg gewond zijn, maar om te controleren op rookintoxicatie."

Gasexplosie?

Initieel was er sprake van een gasexplosie, maar dat wordt nog onderzocht. "Omwonenden hebben een zware knal gehoord. Wat die veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen moet nog ter plaatse komen om dat te onderzoeken. De brand is alleszins ontstaan in de oude bakkerij, die nu vooral dienst doet als opslagruimte. Daar was veel brandbaar materiaal aanwezig, waardoor de brand hevig kon woeden."

"We mogen van geluk spreken dat de brandweer heel snel ter plaatse was, want de aanpalende woningen zijn minimaal beschadigd. Het had veel erger kunnen aflopen", besluit Sierens.

Meest gelezen