Andrew Tate© via REUTERS

Andrew Tate officieel aangeklaagd voor verkrachting en mensenhandel

De controversiële influencer en ex-kickbokser Andrew Tate wordt in Roemenië vervolgd voor verkrachting, mensenhandel en het vormen van een georganiseerde criminele groep om vrouwen seksueel uit te buiten. Dat meldt DIICOT, een gespecialiseerde eenheid van het Roemeense parket voor de georganiseerde misdaad.

gli
Bron: BBC, Belga

Ook zijn broer Tristan en twee andere vrouwelijke medeplichtigen zijn aangeklaagd. Allen ontkennen ze de beschuldigingen.

In de aanklacht die door het parket werd ingediend bij de rechtbank van Boekarest staan zeven vermeende slachtoffers van de broers Tate vermeld. Ze zouden eerst gerekruteerd zijn met valse beloftes rond liefde en trouwen (de ‘loverboy-methode’) en werden nadien gedwongen om fysiek gewelddadige handelingen te ondergaan en in pornografische films mee te spelen. Drie vrouwen stelden zich burgerlijke partij.

LEES OOK. Andrew Tate geeft eerste tv-interview sinds vrijlating uit Roemeense cel: “Ik ben de invloedrijkste mens ter wereld”

Andrew Tate wordt specifiek beschuldigd van verkrachting van de slachtoffers, terwijl zijn broer wordt aangeklaagd wegens aanzetten tot geweld. Een Roemeense rechter heeft nu 60 dagen de tijd om de dossiers in te zien voordat de zaak voor de rechtbank kan worden gebracht. Het hele proces zal vermoedelijk nog jaren in beslag nemen.

“Tate werd eind december gearresteerd en staat momenteel onder huisarrest, net zoals zijn broer Tristan die van dezelfde feiten wordt beschuldigd”, zo staat nog in de persmededeling.

© AP

Andrew Tate wordt ook door het Britse gerecht onderzocht wegen feiten van seksuele agressie in het Verenigd Koninkrijk tussen 2013 en 2016. Hij werd er bekend na een deelname aan het programma Big Brother en kort na zijn deelname postte hij een video waarin te zien is hoe hij een vrouw slaat.

Hij is in het verleden geschorst van verschillende sociale netwerken wegens vrouwonvriendelijke opmerkingen. Zijn Twitter-account, nu gevolgd door bijna zeven miljoen abonnees, werd opnieuw geactiveerd toen miljardair Elon Musk het sociale netwerk kocht.

LEES OOK. Gearresteerd met de groetjes van Greta Thunberg: Andrew Tate lag al onder vuur als vrouwenhater, maar nu worden zijn problemen een pak groter

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer