De desserts op het tuinfeest van koning Filip voor tien jaar troon
Frederic Andrieu

Bakkerij uit Strombeek-Bever verzorgt het dessert tijdens het staatsbanket voor Nederlands koningspaar

Bakkerij Biasetto in Strombeek-Bever is tijdens het staatsbanket in het Kasteel van Laken verantwoordelijk voor het dessert. De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden een driedaags staatsbezoek aan België. Gastheer koning Filip en gastvrouw koningin Mathilde organiseren daarvoor een staatsbanket.

"Ik mag niet vertellen wat het dessert tijdens het staatsbanket in het Kasteel van Laken zal zijn", zegt Nathalie Van Duüren van bakkerij Biasetto in Strombeek-Bever. "Maar ik kan wel verklappen dat het een Belgische specialiteit is. En je kan het gewoon in onze bakkerij kopen."

Vorige feestgelegenheden

"Het laatste feestje was nog maar een maand geleden", legt Van Duüren uit. "Dat was een tuinfeest in het koninklijk domein van Laken ter gelegenheid van koning Filip die tien jaar op de troon zat. We hebben toen gezorgd voor minigebak en macarons. Die konden we tentoonstellen in de Oranjerie, een prachtige locatie."

Fabrice Debroux (Executive Chef), Nathalie Van Duüren (Verantwoordelijke) en Soukaina Hafidi (Executive Chef)
Frederic Andrieu

"We maken onze desserts op voorhand in de bakkerij", gaat Van Duüren verder. "Soms hebben koning Filip en koningin Mathilde een voorkeur voor het dessert. Maar soms krijgen we ook carte blanche."

Klant is koning

"Het geeft natuurlijk altijd wat extra druk wanneer we iets voor het paleis klaarmaken", aldus Van Duüren. "Maar we zijn ondertussen al meer dan tien jaar hofleverancier. En het moet uiteindelijk voor elke klant in orde zijn, dus we ervaren niet per se meer stress."

Meest gelezen