Leerkracht aardrijkskunde Max Coninx van het GO!-atheneum in Ninove: “Ik denk dat men met wat kunst- en vliegwerk en tussen de soep en de patatten naar de leerstof zal moeten kijken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Leerkracht aardrijkskunde Max Coninx van het GO!-atheneum in Ninove: “Ik denk dat men met wat kunst- en vliegwerk en tussen de soep en de patatten naar de leerstof zal moeten kijken.” © Wouter Van Vooren

Leerkrachten komen met alternatieve lessentabellen om meer wetenschappen te geven: “Moet ik anders via YouTube-filmpjes lesgeven om tijd te besparen?”

Krijgen leerlingen volgend schooljaar nog voldoende biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde? Volgens de leerkrachten van die vakken is het antwoord duidelijk nee. Zij komen nu met eigen lessentabellen waarin er voor elke richting meer ruimte voor wetenschappen is voorzien. “We willen gewoon wat we vroeger hadden.”

17 reacties

  • Hilde Weymeersch

    11 maanden geleden
    Ik ben blij dat you tube bestaat. Je kan er veel nuttigs uit leren. Dat heb ik eigenlijk gemist toen ik naar school ging. In de jaren 60. Ik heb daar al veel van geleerd. En vroeger als je niet zo goed meekon, werd je rap opzijgeschoven. Nu als je iets niet weet zoekt het op en je vindt er alles.
  • Alfons Andries

    11 maanden geleden
    Hoeveel verplichtte uren Frans en godsdienst krijgt men te verwerken, persoonlijk heb ik daar na mijn schoolverlaten Niets aan overgehouden, alleen maar frustraties. Op de werkvloer werd ik tweetalig. Ik heb al heel wat verre culturele reizen gemaakt, nooit had ik het nodig. Spijtig dat we geen Spaans kregen i d plaats.
  • Kelly Verlinden

    11 maanden geleden
    Die weten ook niet van welk hout ze pijlen moeten maken.
  • RENE LENAERTS

    11 maanden geleden
    En ze graven de lat nog een beetje dieper in. Er onder kan al lang niemand meer, en iedereen krijgt mooie diploma's zonder een bal uit te richten.
  • Xavier Coutant

    11 maanden geleden
    Terug naar vroeger graag. Als ik zie wat mijn kinderen (11 en 14 jaar) moeten kunnen en kennen ten opzichte van wat ik moest leren op die leeftijd... Wat een lachertje. De kwaliteit van ons onderwijs gaat er met rasse schreden op achteruit. Tip voor de minister van onderwijs: schrap PC's op school, schaf invulboeken af, voer echte leerboeken opnieuw in en laat de leerlingen zelf notities nemen. Old school, ja, maar het zal lonen.