Co-voorzitter van Groen, Jeremie Vaneeckhout, vindt het "hallucinant" dat "dankzij CD&V, Open Vld en de Vlaamse regering België geen standpunt kon innemen".
Volledig scherm
Co-voorzitter van Groen, Jeremie Vaneeckhout, vindt het "hallucinant" dat "dankzij CD&V, Open Vld en de Vlaamse regering België geen standpunt kon innemen". © Photo News / BELGA

“Hallucinant”: EU-lidstaten akkoord met omstreden natuurherstelwet, maar zonder België door verzet van CD&V en Open Vld

UPDATEDe Europese milieuministers zijn het in Luxemburg eens geraakt over de natuurherstelwet en de standpunten die ze willen verdedigen in de onderhandelingen met het Europees Parlement. België had vooraf geen standpunt bepaald omdat Open Vld en CD&V zich bleven verzetten tegen de wet.

60 reacties

  • Sam Bedfort

    10 maanden geleden
    Mensen beseffen niet wat deze wet inhoudt, maar de EU zal voor ons land bepalen waar wij wat mogen en moeten bouwen en wat en waar niet. Die beslissen dus over de invulling van onze gronden in ons land! En wij als land verliest de soevereiniteit om daarover ook maar iets te zeggen te hebben. Het WHO is ook aan zo'n wet bezig.
  • Robert Geysels

    10 maanden geleden
    Neen België gaat de planeet niet redden, geen enkel land zal individueel de planeet redden, maar als iedereen naar zichzelf kijkt gebeurt er niets en is de planeet zeker niet te redden. En neen ik ben geen miljonair maar een gepensioneerde bouwvakker.
  • Jan Catrysse

    10 maanden geleden
    Deze wet is omstreden voor hele andere en veel ingrijpendere redenen. Als de wet er komt, is er de facto geen voedselzekerheid meer in de EU en worden de lidstaten zeer sterk beperkt in hun soevereiniteit m.b.t. bestemmingen van landbouwgrond. Het is in feite het einde van de boerenstiel en centrale planeconomie 2.0.
  • Walter Jansen

    10 maanden geleden
    We laten ons weer kennen. Het onbestuurbaar land waar we het nergens nog over eens zijn.
  • Henri Demeer

    10 maanden geleden
    De natuur bepaalt het klimaat en de mens speelt daar een heel kleine rol in , Dat Belgie de wereld zal redden is een totaal belachelijk verhaal van een bende groenen die zelf met de auto rijden en brandstoffen verstoken om hun huis op te warmen en kleren dragen van de gekend discountketens .De economie kapot maken is nog minder geld hebben om aan draaglijke oplossingen te werken .