© Gerrit Schuermans

PXL-studente Justine maakt raamtekening bij gedicht van Rick de Leeuw

Hasselt/Sint-Truiden -

Aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, op een raam van maar liefst 8 meter lang, pronkt een heus kunstwerk. Een gedicht van Rick de Leeuw werd er opgefleurd met een tekening van PXL-studente Justine Brees. Daarmee willen ze zorgkundigen in de kijker zetten.

Gerrit Schuermans

Met diep respect en waardering wil Rick de Leeuw de heldhaftige inzet van zorgmedewerkers eren. Hij voelde een diepe drang om zijn dankbaarheid te uiten en greep naar zijn pen. PXL-MAD School of Arts deed een oproep onder studenten om het gedicht te voorzien van een passende illustratie. Justine Brees kreeg uiteindelijk de eer om haar creatie te tekenen op een raam van maar liefst 8 meter. Afgelopen zondag brachten Rick en Justine een bezoek aan het Sint-Trudo Ziekenhuis, waar ze samen hun kunstwerk onthulden.

Het project ontstond uit een samenwerking van het ziekenhuis, Curieus vzw, de hogeschool PXL en zanger/schrijver Rick de Leeuw naar aanleiding van het internationale initiatief '100 in 1 day'. Doel van dat initiatief is het vergroten van de verbondenheid tussen de mensen. Het Sint-Trudo Ziekenhuis werd uitgekozen als locatie door de persoonlijke band van de Leeuw met de zorginstelling. Hij werd daar niet zo lang geleden behandeld voor zijn eigen verwondingen na een fietsongeval. Daarom wilde de zanger zijn woorden van dankbaarheid rechtstreeks richten aan degenen die dag in dag uit klaarstaan om anderen te helpen.

Verbondenheid

Het gedicht is een eerbetoon aan de zorgmedewerkers die onvermoeibaar werken, in tijden van nood en pijn, om levens te redden en troost te bieden aan degenen die het nodig hebben. Het roept op tot erkenning van hun kennis, ervaring, compassie en kracht en benadrukt hun rol als ware helden in deze tijd.

De Leeuw hoopt met zijn voordracht en gedicht een gevoel van waardering en verbondenheid te verspreiden onder zorgmedewerkers en hen te laten voelen dat hun inspanningen gezien en gewaardeerd worden. Hij roept het publiek op om vandaag een warm hart en een dankbaar gebaar te tonen door een applaus te geven aan alle zorgmedewerkers, als blijk van erkenning en steun.

https://www.pxl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer