© HBvL

Erfgoeddag op vier locaties

Maak tijdens Erfgoeddag kennis met het veelzijdige erfgoed in Beringen. ""Erfgoed is niet saai of enkel iets uit het verleden, het leeft en is actueler dan ooit", meldt schepen van Cultuur Patrick Witters. "Op vier locaties kan je als bezoeker terecht voor gratis activiteiten die in het teken staan van de zorg."

RV

‘De eerste stap naar de Paalse hemel’ is de pakkende titel van de tentoonstelling die doorgaat in de kerk van Brelaar. Ontdek de geschiedenis van de zorg voor de menselijke ziel. Voormalige lokale zorgdragers komen terug tot leven! Organisatoren van deze activiteit zijn Kiosk Heemkunde Beringen-Paal i.s.m. Open Hart Paal vzw.

De voormalige site van de Sint-Annakliniek van Beringen-mijn doet dienst als locatie voor de unieke tentoonstelling ‘Van ziekenhuis van de mijn tot woonzorgcentrum’. De werkgroep Citévolk Spreekt i.s.m. woonzorgcentrum Ocura toont je de zorg ten tijde van de kliniek, de weg van ziekenhuis tot woonzorgcentrum en de huidige werking.

Bezoek de tentoonstelling ‘Zorg voor de familie binnen de Turkse gemeenschap’ in het woonzorgcentrum Sporenpark en maak kennis met de zorg voor de medemens binnen de Turkse gemeenschap. Belicht worden de veranderingen onder invloed van migratiestromen, kennismaking met een nieuwe cultuur en met nieuwe vormen van dienstverlening. Dit is een organisatie van de Unie van Turkse verenigingen vzw – afdeling Limburg i.s.m. UTV vzw, Dienst samenleving stad Beringen en WZC Sporenpark Beringen.

Het Mijnmuseum organiseert de tentoonstelling ‘Wij helpen u tot genezing’. Het beroep van mijnwerker staat bekend als gevaarlijk. De bezoeker komt via foto’s, beelden en collectiestukken te weten hoe gekwetste mijnwerkers werden verzorgd. De vaste collectie is deze zondag ook gratis te bezoeken!

Meer informatie en de openingsuren via www.erfgoeddag.be of www.erfgoedcelmijnerfgoed.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer