© REUTERS

Dit droegen koninginnen Mathilde en Máxima op de eerste dag van het staatsbezoek

Het driedaagse staatsbezoek van het Nederlandse vorstenpaar aan ons land is dinsdag van start gegaan en daarbij is het vooral uitkijken naar de garderobe van beide koninginnen.

Lien Lammens

Opvallend beeld in het Brusselse zuidstation. Daar reed dinsdag de koninklijke trein binnen van het Nederlandse vorstenpaar Willen-Alexander II en Máxima voor een driedaags staatsbezoek. Een bezoek dat de Nederlandse vorstin graag inzet met een mantelpakje van Belgische bodem.

Zo koos ze voor een beigekleurig ensemble van Edouard Vermeulen en modehuis Natan. Voor haar hoofddeksel ging ze winkelen bij de Ierse Philip Anthony Treacy. Het ensemble, dat ietwat knipoogt naar de jaren vijftig, werd afgewerkt met een bladvormige diamanten broche die wel al vaker zagen terugkeren.

LEES OOK:

Op het koninklijk paleis werden Willem-Alexander en Máxima opgewacht door ons eigen vorstenpaar. Koningin Mathilde trok voor de gelegenheid een roodroze jurk aan met semi-transparant bovenpand. Gesuggereerd wordt dat onze vorstin koos voor een Nederlandse ontwerper zoals Jan Taminiau of Claes Iversen, niet toevallig een van de favoriete modehuizen van Máxima. Voor haar bijpassende hoed bleef ze trouw aan de Brusselse Fabienne Delvigne.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer