BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Union-CEO Philippe Bormans stapt op uit bestuur Pro League, ook voortzetting project integratie beloften in 1B niet naar zijn zin

Union-CEO Philippe Bormans diende gisterenavond zijn ontslag in bij de Raad van Bestuur van de Pro League. Bormans stapte uit onvrede op. “Er wordt niet geluisterd naar de bezorgdheden van de kleinere clubs”, vindt hij. “Ik hoop dat ze in de toekomst gaan nadenken over de samenstelling van de Raad van Bestuur, want dit werkt niet.”

9 reacties

  • ribert de bruyn

    10 maanden geleden
    Hoe kan het dat Sven Jaecques zowel in he bestuur van de Proleague EN de voetbalbond zit??
  • Pierre De Troyer

    10 maanden geleden
    Mr.Bormans heeft in deze gelijk. Was het niet gemakkelijker geweest om van 24 profclubs 2 reeksen te maken, dat zijn 2x12. elk 22 wedstrijden om daarna de 6 eerste van elke reeks voor de titel en/of degradatie ( als er kandidaten zijn) te laten spelen vanaf 0. Dan heeft men de ware kampioen.
  • Tom de Koster

    10 maanden geleden
    De Pro League zou een Luxemburgse club aan 1B moeten toevoegen. Ze hebben daar een mooi gloednieuw nationaal stadion. Met geld en geduld, de enige kans voor dit land om voetbal op een deftig clubniveau te ontwikkelen. 1B krijgt er een club met meer potentie voor terug dan bepaalde clubs die het amateurvoetbal amper ontstijgen. De Pro League krijgt er schaalvergroting voor terug. In Monaco, Liechtenstein en Andorra gebeurt reeds hetzelfde dat clubs in de competities van het grote buurland meedoen
  • Michel Beys

    10 maanden geleden
    Waarom ploegen met minder dan 6000 toeschouwers kunstmatig in leven houden? Waarom smelt bv Club en Cercle niet samen? Zo zijn er voorbeelden genoeg. Zowel in Luik, Brussel en Antwerpen. In Genk hebben ze dat begrepen, zo bekomt men gezonde Clubs met ipv 4500 toeschouwers een 15000 man.
  • Werner Mertens

    10 maanden geleden
    De kleintjes tellen niet mee voor de Peo League. Das al jaren zo. Alleen het geld telt.