Het lijkt alsof fietsers over een hoge boordsteen moeten, maar het fietspad is nog niet in gebruik.© rr

Commotie over ‘onveilig’ fietspad: “Maar het is nog niet klaar en mag dus nog niet gebruikt worden”

Mechelen -

Er is op sociale media heel wat te doen over het nieuwe fietspad in de Hendrik Consciencestraat, vlak bij het kruispunt met het Kardinaal Mercierplein in Mechelen. Een foto laat uitschijnen dat fietsers over een hoge boordsteen moeten. “Maar er wordt nog volop aan het fietspad gewerkt, het is dus nog niet in gebruik”, reageert schepen Patrick Princen.

Stijn Van de Sande

De Mechelse stationsomgeving wordt momenteel flink onder handen genomen. Onder meer in de Leopoldstraat, de Colomastraat en de Hendrik Consciencestraat wordt er werk gemaakt van een nieuwe inrichting en verkeerscirculatie. Daarbij wordt ook een nieuw fietspad aangelegd in de Consciencestraat. De werken zijn nog volop aan de gang, maar toch wordt een foto van het fietspad nu al gretig gedeeld en becommentarieerd op sociale media.

De foto laat namelijk uitschijnen dat fietsers over een centimeters hoge boordsteen moeten. Dat lokt verontwaardigde reacties uit over de veiligheid. “Maar de werken zijn nog aan de gang, het fietspad is helemaal nog niet in gebruik”, reageert schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Vandaag, dinsdag, werd de verf voor het nieuwe fietspad aangebracht. In de loop van de komende dagen wordt ook de boordsteen verlaagd, want het spreekt voor zich dat dit niet de definitieve situatie is.”

De werken zijn nog volop bezig en het fietspad mag dan ook nog niet gebruikt worden.© rr

Signalisatie

Volgens de schepen wordt er voldoende signalisatie aangebracht om duidelijk te maken dat het fietspad nog niet in gebruik is. Fietsers mogen er dus nog niet rijden. Zij moeten voorlopig nog gebruikmaken van de reeds bestaande fietsinfrastructuur. “Met de werken op de vesten en in de stationsomgeving maken we het net veiliger voor fietsers, maar de mensen moeten ons wel wat tijd gunnen. Er wordt hard doorgewerkt om het nieuwe fietspad zo snel mogelijk klaar te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen