www.persoonsvolgendbudget.be

Partner van doodgevroren vrouw in Hoegaarden is vrijgesproken voor schuldig verzuim

De man uit Tienen die beschuldigd werd van schuldig verzuim voor de dood van zijn vriendin, is vrijgesproken door de Leuvense rechtbank. Zijn vriendin vroor in 2020 dood nadat ze na avondje drinken met haar vriend hun huis niet binnengeraakt was. De beklaagde werd schuldig verzuim ten laste gelegd omdat hij zijn vriendin niet geholpen had, maar de rechter oordeelde dat daar niet genoeg bewijs voor was.

In 2020 troffen voorbijgangers een levenloze vrouw aan onder een wagen voor een huis in Klein Overlaar, Hoegaarden. De bewoner van het huis merkte de commotie op en kwam naar buiten om daar zijn vriendin onder de wagen aan te treffen. De vrouw was doodgevroren nadat ze een hele nacht buiten had doorgebracht.

De avond ervoor was het koppel dronken thuisgekomen. Ze hadden ruzie en stapten beurtelings uit de auto. De man sloot de wagen vanop afstand en stapte het huis binnen. Zijn vriendin volgde hem niet, zoals ze blijkbaar vaker deed bij ruzies. Haar vriend ging naar bed, maar Francine raakte niet meer binnen. Camerabeelden toonden hoe ze nog uren rond de auto wandelde. Rond middernacht viel ze neer.

Kort nadat ze achter de auto neerviel, wandelde een man langs de wagen. Hij scheen met zijn gsm in de richting waar de vrouw moest gelegen hebben en pauzeerde even, voor hij weg wandelde. Het parket ging er eerst van uit dat het om haar vriend ging, maar twee jaar na het voorval meldde de getuige zich alsnog na een oproep.

De beklaagde werd schuldig verzuim ten laste gelegd, omdat hij zijn vriendin niet geholpen had. “Er zijn onvoldoende elementen die aantonen dat de beklaagde op de hoogte was van de gevaarlijke situatie”, zegt persrechter Annemie Vanroy. “Hij ging ervan uit dat zij haar sleutels bij had en haar plan kon trekken. De rechtbank heeft de man dan ook vrijgesproken.”

Meest gelezen