Linda Naert

Reuzenrad in Westende moet verhuizen na klacht van omwonende tweedeverblijver

Het reuzenrad in Westende moet afgebroken worden. Dat heeft een rechter in Brugge beslist. Een omwonende tweedeverblijver vond het zicht van het reuzenrad storend en had klacht ingediend. Het reuzenrad verhuist naar een andere plaats in Middelkerke.

De opbouw van het reuzenrad in Westende ligt stil. Meer zelfs, morgen begint de afbraak ervan. Het gemeentebestuur van Middelkerke had geen andere keuze. Burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke (Lijst Dedecker): "We werden totaal verrast door de uitspraak van de rechter. Als het reuzenrad zou blijven staan, moeten we buitensporige dwangsommen betalen: 5.000 euro per dag en per persoon die meewerkte aan de opbouw van het rad."

Met de rug tegen de muur

Burgemeester Dedecker stoort zich aan de manier waarop de klager te werk is gegaan. "Kijk, ik begrijp dat er rechtsmogelijkheden zijn en dat ieder daar gebruik mag van maken, maar dit is toch een beetje bij het haar gegrepen. Weet je, mijn deur staat altijd open. Bij eventuele problemen overleg ik graag. Nu krijgen we een eenzijdig verzoekschrift van één klager op ons bord. Noch het gemeentebestuur, noch de uitbater werden gehoord. Van verdediging is er dan eigenlijk geen sprake. En stel dat we in beroep zouden gaan, dan is er grote kans dat het geschil op de lange baan belandt. Tegen dan zetten we onze kerstboom op."

Verhuizen dus. Na spoedoverleg met de uitbater besliste het gemeentebestuur om het reuzenrad op te bouwen aan het Arthur De Greefplein in Middelkerke. "Op zich is dat een goede oplossing, al had ik de vele vakantiegangers het prachtige zicht over de nieuwe zeedijk in Westende-Bad wel gegund", zegt Dedecker nog.

Vrijdag begint de opbouw van het reuzenrad op de nieuwe plaats in Middelkerke.

Meest gelezen