Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Iran vernederen, dat wilde hij absoluut vermijden: premier De Croo had geen bezwaar bij toekenning visa

Voor haar beslissing om de visa voor de Iraanse delegatie niet langer te blokkeren, heeft het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) overleg gepleegd met dat van premier Alexander De Croo. De conclusie was dat er diplomatiek geen andere keuze was dan visa te geven, nadat de Iraniërs officieel waren uitgenodigd voor de Brussels Urban Summit. Hoewel aanvankelijk niet voorzien, komt de premier vanmiddag toch naar de Kamercommissie Buitenlandse Zaken om samen met Lahbib tekst en uitleg te geven.

311 reacties

  • Jo Peeters

    10 maanden geleden
    Groot gelijk, men moet sterke landen niet vernederen. Men moet grote landen te vriend houden. Ik ben ook niet akkoord met die sterke regimes zoals Iran, Rusland, China en misschien nog anderen. Maar waar halen die andere zo gezegde democratieën het om zich het recht toe te eigenen om zich te bemoeien met andere landen. USA zijn super in het zich bemoeien met andere landen. Daar komt oorlog van en dat buiten ze uit om wapens te kunnen leveren.
  • Marc Huyghe

    10 maanden geleden
    Wat een gezever, regering stap op. Hoelang moeten die toneelstuk nog aanvaarden? Onbekwaam, wereldvreemde personages die niet naar het (in hun ogen) gepeupel willen kijken en luisteren.
  • Chris Hom

    10 maanden geleden
    De bevolking wordt voorgelogen en weet niet welke spelletjes er worden gespeeld
  • Guido Thierie

    10 maanden geleden
    Als de Croo onmiddelijk met deze uitleg was gekomen zou ik de redenering nog begrijpen, dat ze dit willen verzwijgen wijst erop dat ze zelf ook wel weten hoe fout dit overkomt
  • Paul Verbeeck

    10 maanden geleden
    Doe nu eens een peiling , dan kunnen ze nog eens digitaal overleggen over het resultaat . Wie wordt hier vernederd : België , in mijn ogen . Gaan onze politici dit verspild geld terug halen en gaan al de verantwoordelijken ontslag (moeten)nemen ? En de belastingbetaler wordt keer op keer belogen , bestolen , een rad voor de ogen gedraaid , ......... Dat beloofd voor 2024 als de andere partijen al de blunders , leugens gaan inzetten .