© GMAX AGENCY

Franse zusterclub van Beerschot zakt verplicht van derde naar vierde klasse en verliest profstatuut

In Frankrijk heeft de ‘Direction Nationale du Contrôle de Gestion’ (DNCG) beslist dat Châteauroux verplicht van derde naar vierde klasse moet zakken. De Franse zusterclub van Beerschot kon de hoge schuldenberg niet tijdig wegwerken en verliest daardoor ook haar profstatuut. United World heeft weliswaar nog tien dagen om met het nodige geld over de brug te komen om de degradatie te voorkomen.

Koen Frans

DNCG is een Franse organisatie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de rekeningen van professionele voetbalclubs. Maandag heeft dat orgaan beslist dat La Berrichonne de Châteauroux niet langer aan de nodige financiële garanties voldoet. Daarom wordt de club teruggezet van de Championnat National naar de Championnat National 2. Het zakt dus verplicht van derde naar vierde klasse. Châteauroux verliest daardoor ook haar profstatuut. Volgens La Nouvelle Republique heeft Châteauroux op dit moment een schuldenberg van vijf miljoen euro. Het lijkt erop dat United World, de holding van de Saudische Prins Abdullah bin Mosaad, die schulden niet langer wil wegwerken. Het is geen geheim dat United World van al zijn Europese club af wil. Ook Sheffield United en Beerschot staan te koop.

Châteauroux gaat wel in beroep tegen de beslissing van het Franse controleorgaan. De Saudische eigenaars hebben nog tot 30 juni om aan de financiële voorwaarden te voldoen. Lukt dat niet en wordt de beslissing ook in beroep bekrachtigd, dan is Châteauroux niet langer een profclub en treedt het volgend seizoen aan in vierde klasse. De club speelde het voorbije jaar een anoniem seizoen in de Franse derde klasse, maar wist zich sportief wel makkelijk te verzekeren van het behoud. Extrasportief is dat niet gelukt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners