Minstens 46 doden bij rellen en brand in vrouwengevangenis in Honduras, regering roept noodtoestand uit

Minstens 46 mensen zijn omgekomen bij rellen en een brand in een vrouwengevangenis in Honduras. Dat maakt de politie bekend. Volgens lokale media zou een groep vrouwen de cel van een rivaliserende bende in brand hebben gestoken. Er zou ook geschoten zijn. Viceminister van Veiligheid Julissa Villanueva roept de noodtoestand uit en geeft aan dat "een onmiddellijke interventie van de brandweer, de politie en het leger is toegestaan".

"Volgens een eerste schatting zijn ten minste 41 mensen omgekomen bij een vechtpartij in een gevangenis 25 kilometer ten noorden van de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa", vertelde politiewoordvoerder Edgardo Barahona aan het persagentschap AFP. Intussen is het aantal doden in de loop van woensdag opgelopen tot 46 (eerder was sprake van 48).

Viceminister van Veiligheid Julissa Villanueva kondigde op Twitter de "noodsituatie" aan en hekelde "daden van vandalisme". Ze gaf aan dat "een onmiddellijke interventie van de brandweer, de politie en het leger is toegestaan".

BEKIJK - Tientallen dodelijke slachtoffers na zware rellen in een vrouwengevangenis in Honduras:

Videospeler inladen...

Volgens lokale media zou een groep vrouwen de cel van een rivaliserende bende in brand hebben gestoken. Het gebouw waar de slachtoffers omkwamen, zou volledig in "as gelegd zijn". Er zou ook zijn geschoten. In de volledige gevangenis zouden zo'n 900 gedetineerden verblijven.

Familieleden van gedetineerden verzamelen aan de gevangenis.
AFP or licensors
Het leger werd opgeroepen om de orde te herstellen.
AFP or licensors

Meest gelezen