Lift voetgangerstunnel op rechteroever in Antwerpen nog zeker tot zondag defect

Het is nog onduidelijk wanneer de lift van de voetgangerstunnel op rechteroever in Antwerpen weer gebruikt kan worden. Een half jaar na de renovatie van de liften van de historische tunnel, is er opnieuw een lift stuk. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt samen met de aannemer de oorzaak van het defect.

De lift van de voetgangerstunnel op rechteroever in Antwerpen zal nog een tijdje niet gebruikt kunnen worden. Zowat een half jaar na de renovatie van de liften, is één van de liften opnieuw stuk.

"Sinds donderdag zijn we samen met de aannemer intensief op zoek naar de oorzaak van het probleem en naar een oplossing. Vermoedelijk ligt het aan de hoge temperaturen van dit moment, in combinatie met de warmte die wordt opgewekt door de oude motor", zegt Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer. "We verwachten jammer genoeg niet dat we de lift voor maandag opnieuw in gang krijgen."

Dit weekend zijn de liften van de voetgangerstunnel sowieso stilgelegd voor het festival Live is Live op Linkeroever. Dat gebeurt om lange wachtrijen te voorkomen. De roltrappen werken wel, en fietsers kiezen dan best voor de Kennedyfietstunnel.

Meest gelezen