Cian Uijtdebroeks (op de voorgrond) aan het werk in de voorbije Ronde van Zwitserland, waarin hij knap zevende werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Cian Uijtdebroeks (op de voorgrond) aan het werk in de voorbije Ronde van Zwitserland, waarin hij knap zevende werd. © Photo News

Na Evenepoel zet ook Cian Uijtdebroeks de stap naar wereldtop in het rondewerk: “Ook ik droom van een glansrol in Tour, Giro en Vuelta”

Ga er maar aan, met Remco Evenepoel als nieuwe, torenhoge norm in het (grote)rondewerk. Toch bewandelt Cian Uijtdebroeks (20) een mooi pad. Op zíjn manier, stap voor stap. In de hoop om ooit, net als de ‘Ket van Schepdaal’, zijn droom te kunnen realiseren: ooit schitteren in een grote ronde. “Ik wil mijn grenzen verleggen. Steeds verder. Tot mijn lichaam ‘stop’ zegt.”

13 reacties

  • adri zuiderwijk

    10 maanden geleden
    Remco is zeker niet minder sympathiek maar niet iedereen begrijpt hem, laat staan zijn humor, interviews in het Engels zijn veel minder monotoon dan van zijn rivaal..
  • Jose Delie

    10 maanden geleden
    Clan is toch de sympathieke !
  • erik deloof

    10 maanden geleden
    Met Cian en Remco hebben wij wereldtoppers ongelooflijk die gasten .
  • Dany Herman

    10 maanden geleden
    Ik zou al naar de tour gaan en al wat ervaring op doen al was het maar om enkel in bergritten mee te gaan en gewone ritten in peloton te blijven
  • ivo vandevonder

    10 maanden geleden
    Met Cian en Remco heeft België 2 top ronde renners die op termijn beide Tourwinnaars kunnen worden. Nooit heeft België zulke luxe gehad…. Koester en steun hen , we gaan er nog veel plezier aan beleven.