© AP

Personeel begint rechtszaak tegen Twitter vanwege uitblijven van bonussen

Personeel van Twitter klaagt het socialemediabedrijf aan omdat het zou weigeren om bonussen van het voorbije jaar uit te betalen. De medewerkers zeggen dat hen beloofd was om de helft van de oorspronkelijke bonus te krijgen, maar ook dat is niet gebeurd. Het personeel claimt samen recht te hebben op tientallen miljoenen dollars. De beloofde uitbetalingen zijn volgens de aanklacht in overeenstemming met het jaarlijkse bonusplan van Twitter.

gjs
Bron: BELGA

De zaak speelde al voordat de excentrieke miljardair Elon Musk Twitter afgelopen oktober had overgenomen, al zouden de beloftes daarna zijn herhaald. Volgens de gedupeerden speelde de bonusbelofte mee in hun keuze om ook na de overname voor het bedrijf te blijven werken, staat in de aanklacht. Kort nadat Musk de nieuwe eigenaar was geworden liet hij zijn medewerkers een formulier invullen waarin zij moesten beloven om “lange dagen op hoge intensiteit” te werken.

Twitter is nog verwikkeld in andere rechtszaken, onder meer over het betalen van achterstallige huur en de schending van de copyright-wetgeving voor muziek. Ook oud-medewerkers hebben het aan de stok met het socialmediaplatform.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer