© PA

Roma-trainer José Mourinho zwaar gestraft voor verbale aanval richting scheidsrechter na verloren Europa League-finale

De UEFA heeft AS Roma-trainer José Mourinho een flinke straf opgelegd. De Portugees wordt door de Europese voetbalbond voor vier Europese wedstrijden geschorst voor zijn wangedrag na de verloren finale tegen Sevilla in de Europa League.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

De aanklacht tegen Mourinho voor beledigend taalgebruik ten aanzien van een wedstrijdofficial was slechts een van de aanklachten tegen beide teams na een bewogen finale met 13 gele kaarten. ‘The Special One’ spaarde na afloop op de persconferentie zijn kritiek op de scheidsrechter niet. Er circuleerder ook videobeelden op sociale media waarin hij gebaren maakte naar Taylor en officials op de parkeerplaats van het stadion en het woord “schande” in de mond neemt.

Mourinho liep in het slot van de eindstrijd tegen een gele kaart aan. Het duel eindigde na verlengingen op 1-1. In de aansluitende penaltyreeks triomfeerden de Andalusiërs uiteindelijk met 4-1. De wedstrijd stond bol van het oponthoud. In totaal werden er 25 minuten blessuretijd toegekend bovenop de 120 minuten reguliere speeltijd.

© Getty Images

Nadien dook er ook beeldmateriaal op waarin te zien is hoe boze fans Taylor aanklampen op de luchthaven. Er vlogen een stoel en drank in de richting van de Engelsman terwijl hij zich met zijn gezin op weg naar huis een weg baande door een groep Roma-supporters. “We zijn gechoqueerd en ontzet over het onaanvaardbare gedrag gericht aan Anthony Taylor en zijn gezin”, sprak een woordvoerder van de Premier League zich uit over het incident. “Niemand zou mogen lijden onder het onvergeeflijke gedrag dat zij te verduren hebben gekregen. Anthony is een van onze meest ervaren en volleerde refs. We steunen hem en zijn familie volledig.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De UEFA legde AS Roma verder twee boetes, van 50.000 en 5.000 euro, op. De eerste geldstraf is voor het gedrag van de fans tijdens de finale. Zij staken vuurwerk af, gooiden met voorwerpen en vernielden spullen. Roma mag de eerstkomende Europese uitwedstrijd geen supporters meenemen. De tweede boete is opgelegd voor misdragingen door spelers van AS Roma. De UEFA wil dat AS Roma binnen een maand contact opneemt met de Hongaarse voetbalbond om de in het stadion aangerichte schade te vergoeden.

West Ham United kreeg van de UEFA een boete van 58.000 euro. Supporters misdroegen zich in de finale van de Conference League tegen Fiorentina. Een supporter gooide een voorwerp op het hoofd van Fiorentina-speler Cristiano Biraghi, op het moment dat hij een hoekschop wilde nemen. Het bloed stroomde daarna langs zijn nek.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer