Satellietbeelden tonen dat gigantisch meer achter vernielde Oekraïense dam volledig leeggelopen is

Nieuwe satellietbeelden laten zien dat het gigantische reservoir achter de begin deze maand vernielde Kakhovka-dam in Oekraïne niet meer bestaat. Alleen de rivier de Dnjepr, enkele zijrivieren en enkele kleine meren in het gebied zijn overgebleven.

8 reacties

  • Didier Poelman

    11 maanden geleden
    Rusland en de Krim hebben er zeker en vast geen baat bij dat de dam het begeven heeft vooral voor de Krim en hun watervoorziening dus wie schiet er dan over als dader rarara
  • Ludo Hermans

    11 maanden geleden
    Arbeidsvreugde voor politici, alles afbreken en de burger hiervoor laten opdraaien. Ook politiek genoemd! Zie hun grijnslach als je er eentje tegenkomt.
  • Stijn De Leeuw

    11 maanden geleden
    ooit was er nen deal dat Nato niet verder ging uitbereiden... En het moet nu juist lukken dat ze dat bij de NATO vergeten waren, dus hun plan was meer leden en oprukken naar Rusland. En nu gaan ze afkomen met het excuus dat het Rusland is dat voos aan het doen is? Ik ben zeker tegen de oorlog, mar mischien moeten we ook eens nar onzelf kijken in deze wereld oorlog. Niemand wilt het WW3 noemen, maar de factoren zijn er.
  • Geert Noels

    11 maanden geleden
    Das miljarden liters drinkbaar water verloren...de economische schade van deze terreur daad is vele miljarden euros.
  • wim CLAES

    11 maanden geleden
    Ukraine ziet met een drone enkele dagen op voorhand een auto met opengeslepen dak staan op de dam en reageert niet. Nu wel, sinds de ontploffing ongeveer de gebeurtenis van het jaar. Met wie zwanzen die?