Rusland, een nieuw antiwesters rolmodel?

Ondanks de internationale veroordeling na de inval in Oekraïne, is Rusland niet de paria van de internationale gemeenschap geworden, maar eerder een nieuw antiwesters rolmodel. Na bijna 16 maanden oorlog en de invoering van tien sanctiepakketten (een elfde is op komst) blijft Rusland positieve resultaten behalen.

Waarom is dit belangrijk?

De Russische dictator Vladimir Poetin laat zien hoe het Amerikaanse invloedsgebied ontvlucht kan worden zonder ten onder te gaan. Het Westen heeft ongetwijfeld de morele superioriteit aan zijn zijde, maar niet de economische.

In het nieuws. Kort na de inval van Rusland in Oekraïne zwoeren westerse leiders dure eden. Rusland zou economisch vernietigd worden. Zestien maanden oogt de realiteit gans anders.

  • De geldstabiliteit is gered dankzij maatregelen van de centrale bank onder leiding van Elvira Nabiullina. Er zijn beperkingen op overschrijvingen naar het buitenland en een verbod op uitbetalingen in vreemde valuta.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer