Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Hoe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zich de voorbije week de afgrond in reed

PolitiekHet bezoek van veertien Iraniërs aan Brussel is uitgegroeid tot een heuse regeringszaak. Woensdag mocht minister Lahbib (MR) het wéér komen uitleggen in de Kamer: waarom verleende zij hen de visa? Premier Alexander De Croo (Open Vld) probeerde mee de brokken te lijmen. Maar ook na het vragenvuur blijft het lot van Lahbib onzeker: regeringspartijen Ecolo, Groen, PS en Vooruit zeggen in feite het vertrouwen in haar op. Hoe moet het nu verder? “Ik heb u in uw eerste tussenkomst vijf onwaarheden horen vertellen en daarna ben ik gestopt met noteren.”

81 reacties

  • Katia Mistianes

    10 maanden geleden
    De eerste minister heeft gelijk om deze massahysterie af te sluiten. De hele heisa is much ado about nothing. Er was geen enkel ontslag nodig in deze zaak. De premier verdedigt, als een gentleman, de minister van BuZ. Terecht, waarschijnlijk. Vanwege de pure waarheid: er is niets ergs gebeurd.
  • maria lucia vandenborre

    10 maanden geleden
    Is het Magnette niet die zich moeit, is het bouchez! Ik begin te begrijpen dat het in frantalig België in het honderd loopt! Iedereen moeit zich met iedereen!
  • marc vandecauter

    10 maanden geleden
    Die lachen ons gewoon uit net zoals die pensioenen daar is ook nog niets aan veranderd.U hoort daar niets meer van ,van geen enkele partij.
  • Gust Vandamme

    10 maanden geleden
    Gaan alle media eindelijk ook eens dieper in op de rol van de premier? Of komt die er als hoofdverantwoordelijke weer gewoon mee weg?
  • Hendrik Daels

    10 maanden geleden
    Volgende regering met "technocraten, de rest mag een andere job zoeken!!
  1. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Ik vraag mij vaak af of jullie wel wíllen besturen.”
  2. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM
    2

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem