VTM / Photo News
Volledig scherm
© VTM / Photo News

Van Aert pakt overtuigend derde Belgische titel tijdrijden en kijkt vooruit naar zondag: “Ik ben voor het eerst niet dé topfavoriet”

Wout van Aert is de nieuwe Belgisch kampioen tijdrijden. Het aangekondigde titanenduel tegen Remco Evenepoel kwam er niet. De uittredende Belgische kampioen schatte na amper twee minuten een bocht verkeerd in en gleed in de gracht. Besmeurd met modder probeerde hij nog te doen wat hij kon, maar het vertrouwen op de spekgladde wegen was weg. Van Aert bleef wél recht en knalde naar de titel. Een verrassend sterke Alec Segaert kaapte het zilver weg voor Herregodts.

47 reacties

  • Paul Vandewalle

    10 maanden geleden
    Wout verdiend gewonnen, Segaert verdiend tweede. Twee heel sympathieke renners. Dit moet gezegd worden.
  • patrick de bock

    10 maanden geleden
    Spijtig. Ik had liever een sympathiek renner zien winnen
  • Jan Van Bavel

    10 maanden geleden
    Sean Kelly heeft een heel andere kijk en indruk op WVA.
  • Marco brilmans

    10 maanden geleden
    Een TT met zulk weer is altijd een dubbeltje op zijn kant. Dat gezegde zijnde, zag je dat Wout de bochten rustig aansneed en uitkwam, om dan terug aan te zetten. Die bocht met de val van Remco, kwam hij veel te snel aan en als je dan een millimeter corrigeert, dan heb je een schuiver. Zoals gezegd, zulk weer en wegdek, zijn impactvolle variabelen bij zulke wedstrijden.
  • Jose Delie

    10 maanden geleden
    Adri , twee overwinningen is inderdaad niet veel Van aert zijnde ,andere indeling van programma is toch een reden denk ik! Ook een klassieker als Gent Wevelgem aan een ploegmaat schenken telt voor mij toch meer dan dubbel ! Toch ? Anderzijds , doet altijd mee voor de prijzen ! En pech speelt ook mee , remember Parijs Roubaix ! Maar dar geldt voor iedere renner !