De Chonhar-brug verbindt Cherson met de Krim. / De schade aan de Chongarsky-brug, een belangrijke verbinding tussen Cherson en de Krim.
Volledig scherm
De Chonhar-brug verbindt Cherson met de Krim. / De schade aan de Chongarsky-brug, een belangrijke verbinding tussen Cherson en de Krim. © Twitter / RV

Opnieuw explosie op belangrijke brug naar de Krim, Rusland dreigt met vergelding

Er is afgelopen nacht een raketaanval uitgevoerd op minstens één belangrijke brug die de Oekraïense regio Cherson verbindt met de Krim. Het gaat om de Chongar-brug, bekend als ‘de poort naar de Krim’. Als gevolg van een zware explosie zit een groot gat in de brug. Rusland dreigt met vergelding en verwijst daarbij naar bruggen vanuit Oekraïne naar Moldavië.

39 reacties

  • Bob Walraedt

    10 maanden geleden
    Alles wat de oekrainers beschieten dreigen de Russen met vergelding wat een hoop kinderen. Dit is nu eenmaal zo in de oorlog, elkaar beschieten...
  • KARL JONCKHEERE

    10 maanden geleden
    Die Russen willen gewoon echt de architecten zijn van WO 3 en denk dat het hun natte droom is te escaleren en dusdanig hun bloeddorstige nucleaire brol eens op onschuldige mensen af te vuren.
  • Evan De Jongh

    10 maanden geleden
    Russen zijn helderziende zeker, de aanval op de brug was in opdracht van Londen, wie heeft dat gezegd, Boris Johnson? En de Russische bevolking die geloven alles wat er hun door hun fantastische regering wordt verteld, als Poetin morgen zegt dat de aarde plat is dan gaan ze dat in Rusland ook geloven. De rijke Russen zijn verslaafd aan hun geld en macht en de gewone bevolking weet niet beter of wil het niet weten. Bovendien mag Rusland alles aanvallen in Oekraïne maar Oekraïne niks in Rusland?
  • Denis Stock

    10 maanden geleden
    Welke vergelding kan er nog zijn dan een land binnenvallen en een deel ervan bezetten of annexeren?
  • willy cammaerts

    10 maanden geleden
    Wat gaan de Russen doen? Nog wat meer burgers vermoorden als vergelding voor een brug? Hun reputatie is toch al vergelijlbaar met die van ISIS.