Abbi (22) filmt laatste momenten van passagier en duikboot Titan: “Wat een legende”

OpTikTok is een ijzingwekkende video opgedoken van de laatste momenten van de 6,7 meter lange duikboot Titan. Abbi Jackson, een 22-jarige videograaf die in dienst is van OceanGate Expeditions, deelde beelden van zichzelf en het schip, kort voor het zondag als vermist werd opgegeven. “Kijken hoe een duikboot afdaalt naar de Titanic”, schreef een toen nog vrolijke Jackson.

lvdw

Paul Henri Nargeolet (77), een Franse ontdekkingsreiziger die mee op expeditie vertrok, verscheen dagen daarvoor ook op de TikTok-pagina van Jackson. Daarop is te zien hoe hij vrolijk op een opblaasbare boot zit en lacht naar de camera. “Deze man heeft de Titanic al 37 keer bezocht”, staat er te lezen. “Wat een legende.”

De tijd tikt nog steeds voor de vijf inzittenden van de duikboot. Donderdagnamiddag zou de zuurstof aan boord kunnen opraken. Momenteel wordt er dus met man en macht gezocht naar het vermiste schip.

LEES OOK. Meer geluiden gehoord in zoektocht naar Titan-onderzeeër: “Met dat interval van 30 minuten, moet het wel van mensen komen”

LEES OOK. De psychologische hel van de opgesloten opvarenden van duikboot Titan: “Zonder zo’n figuur aan boord kan echt alles gebeuren”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER