De bocht van Erdogan: met hoeveel zal de rentevoet stijgen?

Met een fris team aan de knoppen van de Turkse economie, worden hogere rentevoeten geanticipeerd. Maar hoeveel is genoeg om de inflatie terug naar een gezond niveau te brengen?

Waarom is dit belangrijk?

Erdogan was er in het verleden - in tegenstelling tot de economische consensus - van overtuigd dat hoge rentevoeten zorgen voor meer inflatie. Onder die gedachtegang stuwde hij de Turkse inflatie de hoogte in. Nu stelt hij zijn economische opvattingen bij.

In het nieuws: Vandaag komt de Turkse centrale bank samen.

Een nieuw team, dat zweert bij de conservatieve economische opvatting, moet de Turkse economie terug op de rails krijgen.

  • Door het lage-intrestenbeleid van Erdogan klom de Turkse inflatie op haar piek in oktober 2022 tot 80 procent. Heden bedraagt de inflatie volgens de officiële cijfers net iets minder dan 40 procent, al beweren critici dat die in werkelijkheid veel hoger ligt.
  • Tijdens de campagne van Erdogan beloofde hij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer