Iedereen lachte ermee, maar opmerkelijke naam voor nieuw zwembad duikt toch weer op

© pdv

Er bestaat een waterkansje dat het nieuwe stedelijk zwembad van Oudenaarde opnieuw de naam ZWOU krijgt. Het is een van de acht voorstellen op een shortlist.

Paul Darragas

Het stadsbestuur trok de naam ZWOU – ZWembad OUdenaarde – al meteen in na hilariteit en felle kritiek alom. Maar ZWOU duikt nu weer op in een shortlist van acht namen die overbleven na 330 inzendingen. Online stemmen kan tot dinsdag 25 april om 14 uur via www.oudenaarde.be. De naam die de meeste stemmen vergaart, zal dan officieel aan het nieuwe zwembad worden toegekend.

LEES OOK: Zwembad van Oudenaarde moet al na één dag van naam veranderen omdat iedereen ermee lacht

Op een aantal afwerkingen na is het nieuwe stedelijk zwembad in Oudenaarde intussen klaar voor gebruik. Op zaterdag 29 april gaat het open voor het publiek.

Het zwembad bestaat uit drie zones: een sportbad, een wellnessgedeelte met verschillende sauna’s en een recreatieve zone met peuterbad en familieglijbaan. Sportoase Oudenaarde verwacht zo’n 270.000 bezoekers per jaar.

“Het meest traditionele gedeelte is het 25-meter-sportbad met tien oefenbanen en acht wedstrijdbanen”, licht Michaël Schouwaerts, directeur van Sportoase, toe. “Dit bad is uitermate geschikt voor zwemwedstrijden. We zoeken wel voortdurend naar het juiste evenwicht, zodat alle bezoekers van verscheidene doelgroepen hun gading vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen