Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Antwerps parket ontvangt klacht tegen Conner Rousseau, Vooruit reageert: ‘Heksenjacht met één doel: Conner en Vooruit kapot maken’

Conner Rousseau reageert voor het eerst sinds coming-out-video op geruchten: ‘Zever in pakskes’Beeld Tim Dirven

Een twintiger heeft klacht ingediend tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bij het parket van Antwerpen. Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Het parket bevestigt aan De Morgen dat er een klacht is binnengekomen. Vooruit heeft het over een heksenjacht.

Strafpleiter Jorgen Van Laer heeft een klacht ingediend bij de procureur van Antwerpen. Zijn cliënt is een 26-jarige man.

“Mijn cliënt is het slachtoffer van zedenfeiten”, zegt Van Laer tegen Het Laatste Nieuws. “Hij is tot het besef gekomen dat dit ernstige feiten zijn en dat hij hiervoor formeel klacht moest indienen bij de juiste instanties.”

Bij het Antwerpse parket liep al een opsporingsonderzoek, na een brief over een andere melding. Dit is de eerste klacht, bevestigt het parket aan De Morgen. Over de inhoud van de klacht wil het parket voorlopig niet communiceren.

“Inhoudelijk zal die nog gelezen en geanalyseerd moeten worden”, zegt de parketwoordvoerder.

Ook Rousseau of zijn advocaat zijn door het parket nog niet op de hoogte gebracht over de inhoud. Toch verspreidt de partij een statement waarin ze erbij blijft dat dit deel uitmaakt van een lastercampagne en een heksenjacht, met maar één doel: “Conner en Vooruit kapotmaken.”

“Rousseau en Vooruit betreuren ook de rol die sommige journalisten en media hierin spelen”, zo staat er. Ze bekijken of er juridische stappen gezet kunnen worden “om verantwoordelijken tot de orde te roepen”.

Gisteren sprak de Vooruit-voorzitter bij het binnengaan van het Vlaams Parlement nog over “belachelijke roddels” en “zever in pakskes”. Een eerder onderzoek bij het parket van West-Vlaanderen is geseponeerd.