Macron, Modi, Draghi… Iedereen wil Elon Musk zien en die is ondertussen veel invloedrijker dan de meeste wereldleiders

De voorbije dagen was Elon Musk tot twee keer toe te gast bij de Franse president Emmanuel Macron. Ook voormalig Italiaans premier Mario Draghi en de Indiase premier Narendra Modi ontmoetten hem. Eerder zag hij ook al Xi Jinping en sprak hij telefonisch met Vladimir Poetin. Wat betekent dat?

Waarom is dit belangrijk?

Ontmoetingen tussen wereldleiders en captains of industry zijn niets nieuws. Maar Musk heeft een unieke geopolitieke invloed in de hedendaagse "technopolaire wereld", omdat zijn bedrijven actief zijn in zowel de "echte" economie (Tesla, Starlink, SpaceX, Solar City) als in de digitale ruimte (Twitter), waar nu het openbare discours plaatsvindt.

In het nieuws: Onmiddellijk na zijn ontmoeting met Elon Musk op dinsdag, deelde de Indiase premier Narendra Modi een update op Twitter om zijn meer dan 88 miljoen volgers op de hoogte te brengen van zijn ontmoeting met 's werelds rijkste man. Opmerkelijk is dat Musk de eigenaar is van het sociale mediaplatform Twitter, waar Modi zelf de populairste politicus is.

  • Na de vergadering zei Musk tegen verslaggevers dat Tesla India wil binnenrijden "zo snel als menselijkerwijs mogelijk is".
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer